Publicerad: söndag, 15 januari, 2023 - 20:07Uppdaterad: söndag, 15 januari, 2023 - 22:13

Tre poäng för IFK

Hockeyherrarna i IFK Mariehamn besegrade Östervåla IF hemma på Islandia med 6-3 (2-2, 0-0, 4-1).

Båda lagen var målsugna och hade spräckt sina nollor strax efter två minuter in i matchen då IFK:s Benny Qvarfordt kvitterade. Östervåla IF tog ledningen på nytt, men IFK kunde kvittera innan det blev periodvila genom Otto Silfver. I andra perioden var det böljande hockey med otaligt många ramträffar och klara lägen där IFK Mariehamn hade ett tydligt övertag i matchen, men utan något att visa för det när båda lagen gick ut för vila inför den tredje perioden. Tidigt i sista perioden gav Jesse Kaupinsalo IFK ledningen för första gången i matchen och sen när Anton Ekstrand pangade in 4-2 med nio minuter kvar att spela kom en kort ketchupeffekt där Jesse Kaupinsalo målade till 5-2 och 6-2 bara tre minuter senare. Östervåla hann reducera till 6-3 innan domaren blåste av matchen.

IFK Mariehamn leder Hockeyfyran Uppland region öst efter åtta spelade matcher med 21 poäng. SHK Hockey Club är dock hack i häl och har 18 poäng men med en match mindre spelad. På lördag möter IFK Mariehamn Östhammars SK på bortaplan.