Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 21 juli, 2018 - 07:23Uppdaterad: lördag, 21 juli, 2018 - 07:23

Tipsligan tillbaka - IFK gästar FC Lahti

Tipsligan drar igång igen efter två och en halv veckas uppehåll. På söndag gästar IFK Mariehamn Lahtis.

IFK Mariehamn i hopp om att komma från riskzonen på elfte platsen. Med en match mindre spelad än tiondeplatsarna TPS skulle en vinst på söndag innebära att IFK drar sig uppåt i tabellen.

- Det blir kul att dra igång igen efter ett litet uppehåll. Jag hoppas vi gör en bra insats som vi kan ta med oss i fortsättning i serien, säger IFK:s tränare Peter Lundberg.

Söndagens motstånd är FC Lahti som ligger på sjätte plats i tabellen. De har två raka förluster i Tipsligan och tre raka totalt med den senaste i Europa League kvalet. IFK har som bekant inte heller presterat bra den senaste tiden men hoppas ändra på det i Lahtis.

- De har haft en ganska bra säsong men lite tuffare nu på slutet och de spelare torsdagkväll mot islänningarna i Europa League-kvalet så de har ganska tajt inpå vår match, säger Lundberg.

Då lagen drabbade samman i maj så var det Lahtislaget som drog det längsta strået och vann med 1-2.

- Vi har egentligen haft en repetition av av vår spelidé och vad vi står för under träningarna, säger Lundberg.

Matchen börjar klockan 17:00 och spelas på Lahdens Stadion.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »