Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 6 april, 2024 - 19:35Uppdaterad: lördag, 6 april, 2024 - 20:47

IFK vann premiärmatchen i fotbollsligan efter målrik inledning mot Ekenäs IF

IFK Mariehamn slog Ekenäs IF med 3-2 på lördagen och knep alltså tre poäng i fotbollsligans första omgång.  

IFK tog ledningen i den 6:e minuten genom Sebastian Dahlström, men Noah Lundström kvitterade för Ekenäs nästan direkt efter att spelet kom igång igen. Mycket spel efter det målet hann det inte heller bli, för Olawale Tehe förde upp IFK i ledningen kort efter kvitteringsmålet. Ställningen var 2-1 till IFK efter nio minuters spel.  

I den 18:e minuten höll sig Noah Lundström framme ännu en gång och kvitterade matchen till 2-2, vilket ställningen också var i halvtid. IFK Mariehamn avgjorde matchen i den 85:e minuten, då en nyss inbytt Oskari Sallinen gjorde 3-2 inför 1606 åskådare på WHA.

 – Det är sådana här matcher som är roliga! Det kanske var roligare att kolla på, men en premiär är alltid en premiär och ett "derby" kryddar väl på lite extra, säger Adam Larsson, som var en av flera spelare som gjorde sin första ligamatch för IFK.

En annan som gjorde ligadebut för IFK var Noah Nurmi, som tyckte att andra andra halvlek var bra för IFK:s del. 

– Första halvleken var lite för mycket "end to end", men jag tycker helheten är okej, säger han. 

IFK:s nästa match är den 13 april, då man tar emot KuPS hemma på WHA. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »