Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 april, 2018 - 13:06Uppdaterad: fredag, 27 april, 2018 - 13:39
  • David Eriksson hoppas på en lyckad turnering nu när reglerna skärpts. Arkivfoto: Ann-Christine Karlsson.

Skärpta regler ska förhindra stök vid innebandyturnering

Innebandy. Arrangörerna Ålands innebandyförbund och IF Fram har skärpt reglerna som lagen ska följa nu när Tournament of Åland återkommer.

Turneringen tog en paus för några år sedan efter att tillresta lag brytt sig mer om att festa och stöka ner på hotellen än om att spela innebandy.
- Nu ställer vi helt andra krav på de lag som deltar. Bara registrerade lag med en klubb bakom sig får delta. De måste spela i tröjor med klubbens logo och sponsorer på, så att de har någon att svara mot, säger David Eriksson på innebandyförbundet.
Han nämner också att varje lag får en värd som möter upp laget på hotellet.
- Då har hotellen nära kontakt till oss ifall något händer.

Förr brukade ett 60-tal lag delta när Tournament ordnades. I år hade turneringen plats för 32 lag, men bara åtta herrlag och fem damlag har anmält sig. David Eriksson är ändå inte besviken.
- Det är ett bra sätt att komma igång med turneringen igen.

Från Åland deltar IF Fram, Lemlands IF och IFK Mariehamn hockey i herrturneringen och Våsc är med på damsidan. Matcherna börjar klockan 08.00 i morgon lördag och finalerna spelas 19.20 och 20.20.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »