Publicerad: onsdag, 30 juni, 2021 - 20:43Uppdaterad: torsdag, 1 juli, 2021 - 07:46
  • Bilden är från förra veckan när SJK var på besök i Mariehamn.

Sjunde raka förlusten för IFK

IFK Mariehamn förlorade bortamatchen mot SJK i Seinäjoki med 0-3 i fotbollsligan.

Det här var den sjunde förlusten på raken för IFK och måltorkan framåt fortsätter. Det var även den sjunde matchen på raken som IFK gått av plan utan att göra mål.

I den första halvleken var IFK:s spel under all kritik. SJK gjorde 1-0 genom Nooa Laine efter en kvart och fyra minuter senare ökade SJK på till 2-0 och båda gångerna går försvarsspelet att ifrågasätta.

I den andra halvleken ryckte IFK upp sig och skapade faktiskt någon chans och hade till och med skott på mål. På övertid fastställde Joonas Lepistö slutresultatet.

IFK ligger kvar på tionde plats med sina sex poäng, men avståndet till nästjumbon KTP krympte och de är nu bara en poäng bakom IFK eftersom KTP spelade oavgjort 1-1 hemma mot Ilves. Inkommande söndag spelar IFK sin nästa match när Helsingfors IFK kommer på besök.