Publicerad: söndag, 30 januari, 2022 - 16:13Uppdaterad: söndag, 30 januari, 2022 - 18:10

PK-35 Vanda besegrade Åland United

Fotboll: PK-35 Vanda besegrade Åland United med 3-2 i söndagens cupmatch i Myrbacka fotbollshall.

Lagen som möttes i finalen i Finlands Cup 2021 bjöd ännu en gång på en jämn och spännande match, men den här gången drog PK-35 det längsta strået.

Åland United är nu illa ute då endast gruppsegrarna och de två bästa tvåorna från de sex grupperna går vidare till kvartsfinal.

I Åland Uniteds grupp spelades förra helgen matchen HJK/T18 - Vantaan. Matchen slutade 3-2. För Åland United krävs nu två segrar och lite flyt om laget ska gå vidare i cupen.

Åland United lyckades inte utnyttja spelövertaget under matchens första halvtimme. I stället var det Karoliina Autio som nickade in ledningsmålet för Vanda-laget i matchens 27:e minut, sedan PK-35 kommit fram längs Uniteds vänsterkant i en sällsynt attack. Målet tog PK-35 in i matchen på allvar.

Den andra halvleken fick en rivstart. PK-35 kom ännu en gång fram längs Uniteds vänstersida och Vilma Hakala mötte inlägget fram till 2-0 i den 47:e minuten.

Åland United svarade med en snabb reducering genom Signy Aarna som gick på skott från distans och utnyttjade att målvakten var långt ute. 2-1 kom i den 49:e minuten.

I anfallet efter blev det straff för PK-35 när Åland United-målvakten Elaine Burdett fällde sin motståndare. Wilma Forsblom satte straffen mitt i mål fram till 3-1 i matchens 51:a minut.

Den sista halvtimmen hade United åter en bättre period i matchen när PK-35 föll hem för att bevaka sin ledning. Monica Hagström satte reduceringen fram till 3-2 i den 69:e minuten när hon slog en frispark nära straffområdet med möjlighet för styrning. Touchen uteblev och bollen gick direkt i mål intill målvaktens vänstra stolpe.

United jagade en kvittering och hade flera goda chanser till mål. Bollen hittade i nät i den 82:a minuten efter en tilltrasslad situation men den assisterande domaren vinkade för offside. Matchen såg inga fler mål.