Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 april, 2022 - 06:07
  • IFK och PIF möttes tidigare i vinter en träningsmatch som slutade 1-1. Arkivfoto: Johan Ågren

Owoeri redo att debutera för IFK

IFK Mariehamns senaste nyförvärv John Owoeri är spelklar och redo att debutera för sitt nya lag när IFK, i dag, möter Pargas IF på bortaplan i finska cupens tredje omgången.

- Han är spelklar och jag skulle väl gissa att han har cirka 45 minuter i kroppen i dagsläget, säger IFK:s tränare Daniel Norrmén.

Anfallaren Vahid Hambo fick en spark på näsan mot HIFK i lördags men mycket pekar på att näsan inte är bruten. Men någon medverkan i cupmatchen blir det inte.
- Han är förkyld och missar matchen. Eventuellt är näsan inte bruten. Vi trodde att den var av för den var helt sned efter lördagens match men den verkar ha klarat sig, säger Daniel Norrmén.

Ytterbacken Patrik Raitanen har ännu inte hunnit medverka i någon av de två inledande ligamatcherna på grund av skada men finns med i truppen mot Pargas IF.

Däremot missar Oscar Wiklöf och Melvin Kahnberg matchen på grund av studentfestligheter.
- Det är ett beslut vi tog tidigt att de skulle få stå över den här matchen. Det är en ”once in a lifetime”-grej och vi ville inte stå i vägen för den, säger Daniel Norrmén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »