Publicerad: lördag, 26 maj, 2018 - 15:56Uppdaterad: söndag, 27 maj, 2018 - 15:46

Höjdpunkter från SJK - IFK 26/5 2018, källa: Ruutu

Oavgjort mellan SJK och IFK

Fotboll: IFK Mariehamn spelade 1-1 borta mot SJK i lördagens ligamatch. Aleksei Kangaskolkkas kvittering i den andra halvleken räddade en poäng.

SJK:s Johannes Laaksonen skickade in ledningsmålet i den 8:e minuten med ett distansskott utanför straffområdet intill ligadebutanten Anton Lepolas högra stolpe.

Jesse Sarajärvi hade bud på fler mål för hemmalaget under den första halvleken, men Lepola lyckades rädda avsluten och hålla nere siffrorna i en halvlek där IFK inte skapade några riktiga farligheter framåt.

IFK gjorde en betydligt starkare andra halvlek även om det var SJK som skapade de första farligheterna när Laaksonen drog till med en rungande volley i insidan av stolpen och Sarajärvi brände ett utmärkt läge från nära håll.

Kvitteringen kom i den 70:e minuten när Kangaskolkka fick tre skottlägen i samma anfall. Det sista var med kraft och letade sig upp i nättaket bakom Jesse Öst i hemmamålet.

Inget av lagen hade sedan något riktigt bra läge att avgöra matchen. Lagen fick istället dela på poängen. IFK behåller åttondeplatsen i ligan efter att ha spelat en tredjedel av säsongens matcher.