Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 11 september, 2022 - 14:00Uppdaterad: lördag, 24 december, 2022 - 20:18
  • Arkivbild av Kit Loferski. Foto: Johan Ågren.

Oavgjort mellan ÅU och HJK

1-1 slutade matchen mellan Åland United och HJK i den första matchen i mästerskapsserien. Slutresultatet kom efter att HJK:s Oona Sevenius kvitterat på tilläggstid.

Matchen vägde inledningsvis en del fram och tillbaka där HJK hade det mesta av spelet i inledningen av matchen och Åland United verkade förlita sig mycket på snabba omställningar. HJK kom till några farligheter, men inte riktigt tillräckligt för att skapa några större bekymmer ÅU-målvakten Lainey Burdett.

Men strax innan första halvlek är slut sölade Anna Westerlund med en passning som bröts och hamnade rätt i gapet på HJK:s Ria Karjalainen. Hon la bollen till rätta och skulle placera in den i högra burgaveln men Lainey Burdett gjorde sig stor och fick en hand på bollen. Returen hamnade hos Veera Hellman som tog i för kung och fosterland och sköt högt över.

Situationen efter får ÅU:s Jacqui Hand en boll i djupled som hon spelade snett inåt bakåt till en framåtrusande Margarida Sousa som enkelt placerade in 1-0 till ÅU. Värt att poängtera är att Kit Lofserski som stack mot första stolpen i samma situation också råkade springa in i HJK-målvakten Annika Laihanen. Hon hade därmed svårt att röra sig i sidled och hinna rädda Sousas skott.

Matchbilden förändrades inget särskilt i inledningen av andra halvleken. HJK hade bollinnehavet och de offensiva spelarna i ÅU fick fortsätta att springa långt och mycket. HJK tappade mer och mer bollinnehav ju längre matchen led och ÅU kom till de farligaste lägena. Monica Hagström hade ett skott i utsidan av stolpen och Jaqui Hands skott i slutminutrarna reflexräddades av Annika Laihanen.

Det dröjde till tilläggstiden innan Oona Sevenius nickade in kvitteringen för HJK efter att Lainey Burdett felbedömde inlägget. Domaren blåste av strax efter kvitteringen och matchen slutade 1-1 och båda lagen får därför med sig varsin poäng. ÅU har tre poäng upp till PK-35 Vanda som har bronsplatsen i nuläget. Nästa lördag möter Åland United tabellfemman PK-35 på bortaplan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »