Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 april, 2022 - 19:53Uppdaterad: måndag, 18 april, 2022 - 20:10
  • IFK firar efter Robin Sids 1-0-mål.

Nytt kryss för IFK

IFK Mariehamn spelade oavgjort för tredje ligamatchen i rad när FC Honka gästade Mariehamn. Matchen slutade 1-1 (1-1).

Bortalaget FC Honka började matchen klart bäst och oroade i offensivt straffområde, men utan utdelning.

Hemmalaget åt sig in i matchen cirka 15 minuter in i första halvlek och i den 18:e minuten drog Robin Sid till från drygt 20 meter. Skottet gick stolpe in och IFK Mariehamn var i ledning. Det dröjde dock bara ett par minuter innan Honka kvitterade. Efter ett inspel från höger hamnade bollen hos Florian Krebs som kvitterade.

Honka var det bättre laget i den första halvleken och i den 39:e minuten fick bortalaget en jättchans. Ett inspel från vänsterkanten hittade in till förre IFK-spelaren Duarte Tammilehto som hade öppet mål men IFK-målvakten Elmo Henriksson stod för en enastående räddning. På returen sköt Honka i stolpen.

I den andra halvleken fortsatte Honka att trycka på och kom främst runt både på höger- och vänsterkanten. Riktigt nära kom man dock inte förutom på en nick där Elmo Henriksson gjorde en ny fin räddning.

IFK hade svårt att skapa något i den andra halvleken och matchen slutade med ett nytt oavgjort resultat. IFK har inlett årets ligaspel med tre raka kryss och ligger på sjunde plats i tabellen.

I nästa match väntar AC Oulu på hemmaplan på söndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »