Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 14:13
  • Adelina Engman får dra på sig landslagströjan igen. Foto: Loic Baratoux FBF

Nu ska VM-kvalet avgöras

Nu har truppen tagits ut till de två sista matcherna i VM-kvalet i fotboll och både Adelina Engman och Anna Westerlund finns med.

Torsdagen den 1 september väntar Irland på bortaplan och i den sista matchen kommer Sverige på besök till Tammerfors tisdagen 6 september.

Finland är tvungna att vinna borta mot Irland och sen behövs antagligen minst en poäng mot Sverige för att nå andra platsen i tabellen och få kvala vidare för att försöka komma till VM-slutspelet i Australien och Nya Zeeland nästa år. Finland har tio poäng och Irland, som nu är tvåa i gruppen, har elva poäng. I den sista matchen möter Irland Slovakien som är fyra i gruppen. Det är redan klart att Sverige vinner gruppen.

Truppen till de avslutande matcherna i VM-kvalet ser till stor del ut som under EM-slutspelet, något enstaka nytt namn har tillfällige förbundskaptenen Marko Saloranta tagit ut.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »