Publicerad: söndag, 22 augusti, 2021 - 19:32Uppdaterad: söndag, 22 augusti, 2021 - 21:14

Matchinledningen förstörde allt för IFK

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade mot FC Honka med 1-3 och den svaga öppningen på matchen blev förödande för hemmalaget.

IFK fick en mardrömsstart när Honka sårade IFK på både djupet och i sidled tidigt i matchen. Luis Henrique satte 0-1 för Honka efter fyra minuters spel och Jerry Vuotilainen ökade på till 0-2 i den sjätte minuten.

IFK hade en bättre period direkt efter det andra målet och skapade även två gyllene målchanser. Först genom ett avslut inne i boxen från som täcktes ut till hörna. Yanga Baliso hade ett giftigt direktavslut på ett inlägg från högerkanten, men Honka-målvakten sträckte ut och räddade bollen.

IFK tilläts ha lite mera boll när Honka blev mer defensivt inriktade, men när Honka väl stack upp i anfall så sårade man IFK på nytt. Manuel Muati Modesto serverades bollen inne i IFK:s straffområde och tryckte in 0-3 i matchens 33:e minut.

Till den andra halvleken fick publiken se två av IFK:s nyförvärv på planen. Men Denys Balaniuk fick bara en minut på planen innan han skadade högerfoten i en duell med Honka-spelare och tvingades byta. Filip Almström Tähti hade bättre lycka och kunde i den 51:a minuten assistera Tehe Olawale till ett efterlängtat IFK-mål. Det var reducerat till 1-3. Fyra minuter senare hade Dé ett tungt avslut som räddades av målvakten till hörna.

IFK jagade fler mål för att få kontakt i matchen igen, men kvaliteten i avsluten saknades. Trots spelövertaget i den andra halvleken så lyckades Honka hålla undan till seger.