Publicerad: lördag, 2 april, 2022 - 19:27Uppdaterad: söndag, 3 april, 2022 - 09:59

Mållöst mellan IFK och Lahti

Fotboll: Ligapremiären mellan IFK Mariehamn och FC Lahti slutade 0-0.

De första 45 minuterna bjöd på en kavalkad av missade chanser för IFK. Anfallarenträffade stolpen med en cykelspark efter knappa fem minuters spel, sedan han stressat gästernas målvakt till ett misstag.

De allra bästa chanserna i den första halvleken gick till IFK:s Joakim Latonen. Hur han lyckades missa dubbelchansen nära mål i den 28:e miunten efter fint förarbete av Riku Sjöroos är och förblir en gåta.

Latonen fick nya chanser att revanschera sig kort därpå, men målvakten Joona Tiainen i Lahti motade det första skottet med en enhandsräddning. Det andra avslutet seglade över.

IFK lyckades effektivt eliminera Albion Ademi och andra anfallshot från Lahti under den första halvleken och den 19-årige premiärmålvakten och ligadebutanten i IFK, Elmo Henriksson, hade inte mycket att göra.

Den andra halvleken bjöd på mer kamp än skönspel. Yanga Baliso hade IFK:s bästa chans, men Lahti-målvakten gjorde ännu en avgörande räddning. Även IFK-målvakten Henriksson sattes på sina första riktiga prov och klarade dem.

I den 75:e minuten gjorde Eero Tamminen en helt onödig kapning på mittplan. Han drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Men IFK kunde hålla undan och bärga en premiärpoäng.