Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 oktober, 2018 - 13:45
  • Får IFK jubla efter matchen? Arkivfoto
  • Eller blir det med deppiga, tunga steg IFK går av planen? Arkivfoto

Kval eller inte, imorgon gäller det för IFK

Imorgon gäller det för IFK Mariehamn i fotbollsligan och förutsättningen är klar, vinst över KuPS betyder att IFK spelar ligafotboll även nästa år och då behöver vi inte fundera på övriga resultat.

Men det finns en hel del andra alternativ också för att det ska gå vägen för IFK. Om TPS tappar poäng hemma mot redan klara seriesegraren HJK så spelar det ingen roll hur det går för IFK, då är det TPS som får kvala för att försöka försvara serieplatsen. Men om TPS vinner sin match så är IFK tvingade att vinna för att undvika kval. Förutsatt att SJK vinner sin match hemma mot Inter. Men även SJK kan bli en räddningsplanka för IFK. Och det kan sluta på olika sätt, om det till exempel blir kryss för IFK:s del mot KuPS samtidigt som SJK förlorar mot Inter så är SJK bakom IFK i tabellen. Men om SJK tar poäng måste IFK vinna för att gå om Seinäjoki-laget. Om SJK vinner sin match så är dom före IFK oberoende av resultatet i Mariehamn, det eftersom SJK har betydligt bättre målskillnad.

Dramatiken börjar klockan 15.00 på WHA, så runt 17-tiden vet vi om säsongen är avslutad eller om den fortsätter nästa vecka på onsdag med den första kvalmatchen som spelas på bortaplan och sen avslutas kvalet med den andra matchen lördag 3 november.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »