Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 16 juli, 2022 - 21:31Uppdaterad: lördag, 16 juli, 2022 - 21:39

Kryss i kamratmötet

1-1 slutade matchen mellan IFK Mariehamn och Helsingfors IFK på WHA under lördagen.

Matchen inleddes på sämsta sätt för IFK Mariehamn efter att HIFKs Macario Hing-Glover dundrat ett inlägg snett in i banan på lagkamraten Sergei Eremenko. Bollen studsade på IFK-målvaten Yann Fillion tillbaka bakom Eremenko som vände om och retfullt rullade in 1-0 i den femte matchminuten.

IFK Mariehamn tappade inte huvudena utan började jaga en kvittering direkt. Men gång på gång står HIFK-målvakten Ramilson Almeida i vägen. I den 30:e matchminuten tog sig IFKs John Owoeri in i straffområdet och ramlade relativt enkelt i en duell, men domaren pekade på straffpunkten. Owoeri valde själv att slå straffen och slog straffen lågt åt höger, målvakten gick i motsatt riktning och matchen var kvitterad.

IFK fortsatte att trycka på och man dominerade stora delar av matchen. Men det blir inga fler mål. Det blir bara en poäng för IFK som borde ha fått med sig tre. En fingervisning av hur dominanta IFK var får man av skottstatistiken som efter slutsignalen visar att IFK fick iväg 34 skott medan HIFK mäktade med fyra.

IFK Mariehamn har 15 poäng efter matchen och klättrar till en niondeplats, förbi SJK som har samma poäng men en match mindre spelad. Nästa lördag väntar nästa match för IFK Mariehamn då man möter tabellfyran AC Oulo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »