• Rune Karlsson hoppas på mycket natursnö i vinter. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 24 november, 2018 - 13:12

Konstsnötillverkning stoppas av lågt vatten

Skidning. Om vattennivån i Dalkarby träsk fortsätter vara låg i vinter får Ålands skid- och skidskyttecentrum inte tillverka konstsnö.

Bolagets vd Rune Karlsson har varit i kontakt med både ÅMHM och Ålands vatten, och han har fått beskedet att vattennivån i träsket behöver stiga 30 centimeter om man ska kunna ta vatten för konstsnötillverkning.
- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. En möjlighet är att köra dit vatten men det är inte så enkelt, det behövs 300-400 kubik vatten för att producera snö till en liten slinga, säger Rune Karlsson.

Skidåkarna hoppas på en snörik vinter, och Rune Karlsson säger att det räcker med 10 till 20 centimeter för att man ska kunna dra spår i natursnön.

Än har man inte sålt så många årskort, den försäljningen brukar dra igång ordentligt inför julen och när banorna preparerats så det finns något att åka på.

Fler Sport

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.