• Rune Karlsson hoppas på mycket natursnö i vinter. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 24 november, 2018 - 13:12

Konstsnötillverkning stoppas av lågt vatten

Skidning. Om vattennivån i Dalkarby träsk fortsätter vara låg i vinter får Ålands skid- och skidskyttecentrum inte tillverka konstsnö.

Bolagets vd Rune Karlsson har varit i kontakt med både ÅMHM och Ålands vatten, och han har fått beskedet att vattennivån i träsket behöver stiga 30 centimeter om man ska kunna ta vatten för konstsnötillverkning.
- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. En möjlighet är att köra dit vatten men det är inte så enkelt, det behövs 300-400 kubik vatten för att producera snö till en liten slinga, säger Rune Karlsson.

Skidåkarna hoppas på en snörik vinter, och Rune Karlsson säger att det räcker med 10 till 20 centimeter för att man ska kunna dra spår i natursnön.

Än har man inte sålt så många årskort, den försäljningen brukar dra igång ordentligt inför julen och när banorna preparerats så det finns något att åka på.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.