• Rune Karlsson hoppas på mycket natursnö i vinter. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 24 november, 2018 - 13:12

Konstsnötillverkning stoppas av lågt vatten

Skidning. Om vattennivån i Dalkarby träsk fortsätter vara låg i vinter får Ålands skid- och skidskyttecentrum inte tillverka konstsnö.

Bolagets vd Rune Karlsson har varit i kontakt med både ÅMHM och Ålands vatten, och han har fått beskedet att vattennivån i träsket behöver stiga 30 centimeter om man ska kunna ta vatten för konstsnötillverkning.
- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. En möjlighet är att köra dit vatten men det är inte så enkelt, det behövs 300-400 kubik vatten för att producera snö till en liten slinga, säger Rune Karlsson.

Skidåkarna hoppas på en snörik vinter, och Rune Karlsson säger att det räcker med 10 till 20 centimeter för att man ska kunna dra spår i natursnön.

Än har man inte sålt så många årskort, den försäljningen brukar dra igång ordentligt inför julen och när banorna preparerats så det finns något att åka på.

Fler Sport

Bågskyttar tävlade i Åbo

Vid en bågskyttetävling i Åbo i helgen kom Daniele Rolfi på fjärde plats i elitklassen och Petri Allinen kom trea i M50-klassen.

Danielsson vann skidpremiären

Jerry Danielsson
24 skidåkare kom till start när säsongens första tävling arrangerades i spåret vid banan i Jomala. 14 barn och 10 seniorer tog sig an olika sträckor.

Holmström tvåa i Helsingfors

Isac Holmström kom på andra plats i en tävling över 10 km i Vichtis idag söndag.

IFK hockey förlorade mot Spånga

Efter segern igår i Alltrean kunde IFK Mariehamn inte ladda om till söndagens bortamatch mot Spånga IS som vann med 10-4.

IFK vann över Ekenäs

Lagkapten Daniel Sjölund och tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

IFK hockey vann i förlängning

Efter förra helgens stora förluster kunde IFK Mariehamns hockeylag vända trenden och vinna över Älta IF på bortais i Alltrean.

Fellman körde ankarsträcka

Skidskytten Jenny Fellman har det aningen tungt på skyttevallen just nu med en hel del bommar under den senaste tiden. Idag fick hon köra ankarsträckan för Finland när världscupen hade stafett i tyska Ruhpolding.

Sara Wiss siktar mot öspelen

Sara Wiss
Förra sommaren gjorde Sara Wiss comeback på löparbanan och nu tar hon sikte på att komma med i den åländska friidrottstruppen som ska vara med i öspelen i Gibraltar inkommande sommar.

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.