Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 24 november, 2018 - 13:12
  • Rune Karlsson hoppas på mycket natursnö i vinter. Arkivfoto.

Konstsnötillverkning stoppas av lågt vatten

Skidning. Om vattennivån i Dalkarby träsk fortsätter vara låg i vinter får Ålands skid- och skidskyttecentrum inte tillverka konstsnö.

Bolagets vd Rune Karlsson har varit i kontakt med både ÅMHM och Ålands vatten, och han har fått beskedet att vattennivån i träsket behöver stiga 30 centimeter om man ska kunna ta vatten för konstsnötillverkning.
- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra. En möjlighet är att köra dit vatten men det är inte så enkelt, det behövs 300-400 kubik vatten för att producera snö till en liten slinga, säger Rune Karlsson.

Skidåkarna hoppas på en snörik vinter, och Rune Karlsson säger att det räcker med 10 till 20 centimeter för att man ska kunna dra spår i natursnön.

Än har man inte sålt så många årskort, den försäljningen brukar dra igång ordentligt inför julen och när banorna preparerats så det finns något att åka på.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »