• Arkivfoto: Anna Englund
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 17:00, uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 12:57

Jenny Fellman 29:a i Polen

Skidskytte: Jenny Fellman tävlade den här helgen i IBU-cupen. Det blev en 29:e plats i lördagens sprint.

Jenny Fellman som före jul och nyår fick chansen att debutera i världscupen var nu tillbaka i IBU-cupen. Duszniki Zdroj i Polen var skådeplats för sprinten över 7.5 km och två skytten.

Fellman hade två bom i liggande men sköt fullt i stående och gick i mål som 29:e åkare av de 84 som fullföljde loppet. Fellman var 1 minut och 44 sekunder bakom den ryska sergrarinnan Natalia Gerbulova.

Under söndagen var det samma distans som gällde, men en bom i stående och två i liggande gjorde att Fellman fick nöja sig med en 37:e plats, två och en halv minut bakom Natalia Gerbulova som segrade på nytt.

Fler Sport

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.