Publicerad: lördag, 12 november, 2022 - 20:42Uppdaterad: lördag, 12 november, 2022 - 20:42

IFK utklassade Östhammars SK

IFK Mariehamns hockeyherrar vann med 18-1 (8-0, 5-1, 5-0) över Östhammars SK i division fyra under lördagen.

Matchen kändes avgjord redan efter 15 minuter in i första perioden. IFK Mariehamn hade då tagit ett stadigt grepp om matchen och ledde med 7-0. Tempot på målen avtog, men matchen fortsatte att bjuda på både kamp och en del fula tacklingar som resulterade i totalt tre matchstraff. Först ut var Benny Qvarfordt i IFK Mariehamn som hade gjort en bra match med tre mål och två assist. Men sex minuter in i andra perioden fick han lämna spelplanen. Han tacklade en motståndare hårt i ryggen när båda var en bit från sargen. Huvudet flög in i sargen och motståndaren blev liggande ett par minuter innan han transporterades av isen med hjälp av sina lagkamrater. Östhammars SK låg under med 10-0 men gästernas Aliaksandr Fedarenka retalierade minuten senare genom en "slewfooting" på IFKs lagkaptenen, Pontus Nylén. Det sista matchstraffet fick Östhammars SK Felix Hedin efter att han sparkat ner IFK Mariehamns Niklas Kerwien direkt efter att han gjort 16-1 och därmed noterats för ett hattrick.

IFK Mariehamn toppar tabellen och har tre raka segrar på lika många spelade matcher och en målskillnad på 35 - 8.