Publicerad: söndag, 24 april, 2022 - 19:27Uppdaterad: söndag, 24 april, 2022 - 21:27
  • Glädje i IFK efter Mohammed Abubakaris ledningsmål. Foto: Hans Persson Bru
  • Mikko Sumusalo. Foto: Hans Persson Bru

IFK tog sin första ligaseger

Fotboll: IFK Mariehamn tog sin första ligaseger för året genom att besegra AC Oulu med 2-1 hemma på WHA.

IFK Mariehamn tog ledningen efter knappa 14 minuters spel genom Mohammed Abubakari som nickade in en hörna från höger slagen av Mikko Sumusalo.

Kvitteringen kom på tilläggstid i den första halvleken i samband med en offensiv frispark för Oulu, där Armed Kabashi i röran som uppstod framför IFK:s mål kunde trycka in bollen över linjen.

I den 61:a minuten gjorde Mikko Sumusalo 2-1. Joakim Latonens hörna från vänster skarvades via Vahid Hambos huvud bak till ytterbacken som med ett pressat skott skickade in ledningsmålet.

IFK:s målvakt Elmo Henriksson bjöd på två svettiga räddningar i slutet av matchen som gjorde att IFK kunde säkra sin första ligaseger för året. Fyra matcher in på säsongen så är IFK ännu obesegerade på tabellplats fem.