Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 7 oktober, 2018 - 19:29Uppdaterad: söndag, 7 oktober, 2018 - 19:49
  • IFK jublade framför publiken efter segern. Foto: Owe Sjöblom
  • Pontus Åsbrink klappas om efter 3-0-målet

IFK tog sig bort från kvalplatsen

IFK Mariehamn tog sig upp från kvalplatsen när dom vann över FC Lahti med 3-0 på söndagskvällen inför 1.215 personer på WHA.

Men trots att siffrorna säger en sak så speglade det inte matchbilden, Lahti var långt ifrån ofarliga. Men den här kvällen var det IFK som var mer effektiva.

Inledningen av matchen var nervös från IFK:s sida och det var gästerna som hade det mesta bollinnehavet. I den 32:a minuten fick IFK dubbelhörna och på den andra kunde Kristian Kojola nicka in det första målet. Efter det spelade IFK upp sig och det såg mer positivt ut. Men i den andra halvleken var det Lahti som igen började bäst, men IFK kunde kontra i den 56:e minuten och Aleksei Kangaskolkka sköt in 2-0 från knappa 20 meter. Sist målet kom med matchens sista spark när inhopparna Keaton Isaksson hittade Pontus Åsbrink som fastställde slutresultatet.

IFK passerade nu TPS, som förlorade igår, och ligger på tionde plats med 31 poäng. TPS har 29 poäng och SJK på nionde plats har också 31 poäng men bättre målskillnad än IFK. Nu är det två veckor tills nästa omgång, då möter IFK redan klara jumbon Kemi på bortaplan medan TPS ska möta KuPS i Kuopio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »