Publicerad: fredag, 24 augusti, 2018 - 20:47Uppdaterad: fredag, 24 augusti, 2018 - 21:09
  • Aleksei Kangaskolkka gjorde mål och blev utvisad. Arkivfoto

IFK tog poäng i Vasa

IFK Mariehamn lyckades ta en poäng i matchen mot VPS på bortaplan och det trots att laget fick avsluta matchen med en man mindre sedan Aleksei Kangaskolkka blivit utvisad med drygt tio minuter kvar av matchen.

Det var en händelsefattig och långsam match som de drygt 2.000 personerna på läktaren fick se. Men efter 20 minuter blixtrade VPS till och Joonas Vahtera styrde in 1-0 efter ett inlägg. Sen återgick det till långsamhet igen tills det var IFK:s tur att blixtra till i den 40:e minuten. Ett inlägg från Dylan Murnane landade hos Robin Sid som slog bollen över huvudet vidare till en helt fristående Kangaskolkka som kunde nicka in kvitteringen.
I den andra halvleken hände inte så mycket förutom att Kangaskolkka drog på sig två varningar och blev utvisad inom loppet av tre minuter och VPS skapade någon chans till, men några fler mål blev det alltså inte.
I och med poängen så gick IFK om TPS i tabellen och ligger nu på tionde plats med 20 poäng. TPS har 19 poäng och jumbon Kemi 17 poäng. Inkommande onsdag spelar IFK i Tammerfors mot Ilves.