Publicerad: lördag, 2 februari, 2019 - 15:08Uppdaterad: lördag, 2 februari, 2019 - 17:56
  • Dylan Murnane gav IFK ledningen i den andra halvleken med en frispark från närmare 35 meter. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

IFK spelade oavgjort mot HJK

Fotboll: Matchen mellan HJK och IFK Mariehamn i gruppspelet av finska cupen slutade 2-2. IFK tog ledningen i den andra halvleken, men HJK kvitterade på straff i den 78:e minuten.

IFK Mariehamn började bäst. Aristote Mboma fixade straff efter nio minuters spel när HJK-målvakten Maksim Rudakov fumlade med bollen och drog omkull IFK:aren. Robert Crawford tog hand om straffen men målvakten Rudakov gick rätt och räddade.

Gustaf Backaliden fick nästa läge för IFK men prickade ribban i den 20:e minuten.

Fem minuter senare gjorde HJK 1-0. En svag hemåtpass från Tarik Hamza satte Oskari Forsman i trubbel som drog iväg bollen rakt på anstormande HJK:aren Joonas Vahtera, som styrde bollen in i mål med kroppen.

Kvitteringen kom i den 40:e minuten efter IFK:s tredje hörna. Aapo Mäenpää hittade fram till Hampus Lönn som drog till på volley inne i boxen fram till 1-1.

I den 57:e minuten fick IFK en frispark mitt på HJK:s planhalva. Alla förväntade sig en lyftning, men Dylan Murnane slog till blixtsnabbt från närmare 35 meter och lyfte bollen över målvakten i HJK som var långt ute för att ge försvararna instruktioner. 2-1 till IFK efter en riktig fräckis till frispark som påminde om hur Brasiliens Ronaldinho såg till att skicka ut England ur VM-kvartsfinalen 2002.

Keaton Isaksson fick kort därpå ett utmärkt läge att öka på ledningen, men Rudakov räddade friläget.

Men HJK skulle få ett läge från straffpunkten när inbytte Robin Sid hakade i inbytte HJK:aren Samu Laitinen. Akseli Pelvas stegade fram och satte straffen till höger om IFK-målvakten Forsman fram till 2-2.