Publicerad: söndag, 21 januari, 2018 - 21:24Uppdaterad: söndag, 21 januari, 2018 - 21:55
  • IFK bärgade segern i cuppremiären. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Pontus Åsbrink. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Aleksei Kangaskolkka satte 2-0 från strafpunkten. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Julio Cesar Fernandes gjorde två mål. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK-seger i cuppremiären

Fotboll: IFK Mariehamn vann till slut med 4-0 mot division 2-laget Honka Akatemia i söndagens premiär i den finska cupen. Stor matchhjälte blev Julio Cesar Fernandes.

IFK Mariehamns nya brasilianare Julio Cesar Fernandes bjöd på spektakulära avslut, brassesparkar och gjorde två mål och fixade en straff. Matchen hade precis rullat igång när Fernandes hittade rätt direkt och gav IFK ledningen. 2-0 kom från straffpunkten efter 39 minuter spel. Aleksei Kangaskolkka förvaltade straffsparken säkert.

I den andra halveken var inhopparen Robin Sid nära att utöka ledningen med en nick i ribban. Istället var det Julio Cesar Fernandes som drygade ut ledningen i den 70:e minuten, framspelad av Pontus Åsbrink. På stopptid fastställde inhopparen Amos Ekhalie 4-0 med ett distansskott.

370 åskådare följde IFK-premiären i den finska cupen i Eckeröhallen.