Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 januari, 2018 - 13:03Uppdaterad: onsdag, 3 januari, 2018 - 13:06
  • IFK Ab:s ordförande Robert Söderdahl. Arkivfoto.

IFK påverkas inte av Veikkausuttåg

IFK Mariehamn, som spelar i fotbollsligan som sponsras av Veikkaus, har inte fått någon specifik information om att herrarnas fotbollslag skulle drabbas av att Veikkaus upphör med sin verksamhet på Åland.

Aktiebolagets styrelseordförande Robert Söderdahl säger att man fortsätter spela som vanligt och åtnjuta samma förmåner och skyldigheter som de andra ligalagen.

- Men vi måste kontrollera om vi kan eller ska ha Veikkausreklam under matcherna, säger han.

Robert Söderdahl tror inte att Paf nu skulle kunna gå in som sponsor för IFK Mariehamn, något som varit aktuellt tidigare. Marknadsföringsförbudet i riket för andra spelbolag finns kvar och då får inte Paflogon synas på matchkläderna.

- Veikkaus är titelsponsor för hela fotbollsligan och kan också förbjuda konkurrens i viss mån. Så jag tror knappast att Paf kan sponsorera IFK, säger Robert Söderdahl.

Fotbollsligans vd Timo Marjamaa säger till Ålands radio att samarbetsavtalet mellan Veikkaus och ligaklubbarna inte har förändrats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »