Publicerad: söndag, 22 april, 2018 - 17:53Uppdaterad: söndag, 22 april, 2018 - 19:37

IFK öppnade poängkontot

IFK Mariehamn tog säsongens första poäng i fotbollsligan när dom spelade 2-2 mot Vasa-laget VPS på hemmaplan på söndagseftermiddagen.

IFK fick en mardrömsstart på matchen när gästerna nickade dit en frispark redan efter en minut, Elhadji Ciss nådde högst och det stod 0-1 på tavlan. Efter ett tag kom IFK igång och Aleksei Kangaskolkka blev frispelad av Simon Silverholt och förra årets skyttekung gjorde IFK:s första mål för säsongen efter 23 minuter.
I den andra halvleken fick VPS en hörna efter 64 minuter och än en gång nådde Ciss högst och gästerna tog ledningen igen. Den ledningen vara i 13 minuter, då fick Dylan Murnane skottläge från 16 m-linjen och placerade in 2-2 med högerfoten.

De 1.102 på läktaren fick inte se fler mål, men dom fick se IFK ta säsongens första poäng. Trots det ligger IFK fortfarande sist i fotbollsligan. Nu chans att ta den första segern ges redan på onsdag när KuPS kommer på besök till Mariehamn.