Publicerad: söndag, 2 september, 2018 - 19:56Uppdaterad: måndag, 3 september, 2018 - 11:05
  • Tomma blickar hos IFK-spelarna efter raset mot Ilves. Foto: Hasse Persson-Bru
  • Amin Nazari satte 1-0 från straffpunkten när allt ännu såg ljust ut för IFK. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Amin Nazari reser till Bahrain för att samlas med Filippinernas landslag. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK klappade ihop mot Ilves

Fotboll: IFK Mariehamn föll mot Ilves med 3-6. Grönvitt såg ut att gå mot en skön hemmaseger men allt förbyttes mot en smärtsam förlust.

IFK tog ledningen på straff. Det var Joel Mattsson som fixade straffen för IFK när han blev omkullsprungen bakifrån då han var bolldrivande i Ilves straffområde. Amin Nazari var stensäker från straffpunkten och satte bollen högt och hårt i målvaktens högra kryss när matchen var 27 minuter gammal.

Ilves bästa chans i den första halvleken kom tio minuter före pausvilan. Mauro Severino fick en dubbelchans inne i IFK:s straffområde som målvakten Igor Levchenko och mittbacken Kristian Kojola redde ut tillsammans.

Den andra halvleken blev händelserik. Lagkapten Kristian Kojola tvingade sbyta inför den andra halvleken och Hamed Coulibaly och Ivan Tatomirovic bildade mittbackspar. I den 51:a minuten ökade Keaton Isaksson på till 2-0 för IFK. Men tre minuter senare inledde Ilves vändningen.

Niklas Jokelainen satte 2-1. Kvitteringen kom i den 65:e minuten när Tuomas Rannankari skruvade en hörna direkt i mål via Levchekos händer. I den 73:e minuten satte Issa Thiaw 2-3 från straffpunkten sedan Coulibaly svarat för en vårdslös tackling i eget straffområde.

IFK var nu i fritt fall och gästerna utnyttjade ett lag i spillror. Iiro Järvinen satte 2-4 i matchens 78:e minut och 2-5 i matchens 80:e minut. 2-6 kom genom Tatu Miettunen i matchens 86:e minut.

På stopptid reducerade inhoppande Aleksei Kangaskolkka på nick fram till 3-6.

IFK ligger trots förlusten kvar på tionde plats i ligan, en poäng ovanför kvalplats.