Publicerad: lördag, 26 februari, 2022 - 17:42
  • Stor del av matchtiden var spelet i IFK:s zon. Foto: Owe Sjöblom

IFK hockey kom inte upp i nivå

IFK Mariehamns hockeylag förlorade hemmamatchen mot Boo HC med 3-7 på lördagseftermiddagen.

IFK kom inte alls upp i den nivå laget kan prestera och det straffade sig. Trots sju insläppta mål var det länge målvakten Christoffer Holmström som höll IFK kvar i matchen.

Det började väldigt bra för IFK när Robin Englund gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder, men sen tog det roliga slut. Gäster kvitterade innan periodvilan och i den andra perioden gick Boo HC upp till 3-1 innan Andreas Stenberg reducerade i slutsekunderna. I inledningen av den tredje perioden gjorde Robin Englund sitt andra mål för dagen och det fanns hopp om att IFK skulle kunna vända matchen. Men det hoppet släcktes direkt när gästerna åter tog ledningen kort efter kvitteringen och sedan ökade Boo HC på i målprotokollet.
- Vi har haft en svacka den här veckan och den måste vi upp ur tills i morgon, sade lagkapten Andreas Stenberg efter matchen.
IFK blev passerade av Boo HC i tabellen och ligger på fjärde plats. I morgon söndag kommer Nyköpings AIK på besök till Islandia.