Publicerad: söndag, 9 maj, 2021 - 16:31Uppdaterad: söndag, 9 maj, 2021 - 20:58
  • Mohammed Abubakari spelade sin första match från start. Foto: Owe Sjöblom
  • Elias Mastokangas hade en frispark i ribban. Foto: Owe Sjöblom
  • Det fick komma 250 personer och se matchen, det var 200 personer. Foto: Owe Sjöblom

IFK gick upp i serieledning

IFK Mariehamn vann med 3-1 i hemmapremiären i fotbollsligan mot nykomlingen AC Oulu.

IFK hade några magiska minuter i början av matchen när målen kom. I den 13:e minuten gjorde Muhamed Olawale Tehe det första målet. En dryg minut senare bröt Joel Mattsson in från höger och sköt in 2-0 tätt intill stolpen och ytterligare ett par minuter senare kunde Mohammed Abubakari peta dit det tredje målet efter att AC Oulu sjabblade i försvaret.

IFK inledde matchen i ett rasande tempo och det gav utdelning. Men efter 40 minuter blev IFK bekväma och släppte in AC Oulu i matchen. Reduceringen kom åtta minuter in i den andra halvleken genom Jere Kallinen. Efter målet försökte AC Oulu komma närmare i målprotokollet och hade en och annan chans, men ställningen stod sig matchen ut.

IFK toppar nu tabellen med full pott efter två spelade matcher.