Publicerad: lördag, 14 april, 2018 - 17:52Uppdaterad: tisdag, 17 april, 2018 - 16:36

Höjdpunkter IFK - HJK 14/4 2018 Källa: Ruutu

IFK föll mot HJK med 0-1

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade hemmapremiären mot HJK med 0-1. Inhopparen Riku Riski blev matchhjälte för HJK med sitt mål i den 69:e minuten.

IFK Mariehamn hade de vassaste chanserna i den första halvleken - HJK hade sina i den andra. Aleksei Kangaskolkka hade två bra lägen att ge IFK ledningen under den första halvleken. Robin Sid spelade fram anfallaren i ett drömläge efter en halvtimmes spel, men Kangaskolkka lyckades inte styra avslutet på mål. Det andra läget var ett tungt skott från snäv vinkel som räddades av HJK-målvakten till hörna.

I den andra halvleken gjorde Riku Riski ett blixtinhopp. Han byttes in i den 62:a minuten, fångade upp Aapo Mäenpääs rensning och dundrade in ett volleyskott mellan benen på IFK:s målvakt Marc Nordqvist i den 69:e minuten och byttes ut i den 89:e minuten. Målet kom i en perdiod när IFK såg lite tröttare ut och HJK var bara en stolpträff ifrån att utöka ledningen.

I slutminuterna lyckades ändå IFK skaka fram ett par chanser, men avsluten gick HJK:s väg som tog sin andra raka seger. IFK åkte på sin andra raka förlust men svarade för en spelmässig prestation som var klart bättre än i premiären.