Publicerad: fredag, 2 oktober, 2020 - 20:44Uppdaterad: fredag, 2 oktober, 2020 - 21:30

IFK föll i Lahtis

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade fredagens ligamatch mot FC Lahti med 1-3.

IFK tog ledningen i den 20:e minuten genom Peter Makrillos, som fångade upp en svag rensning eter ett avslut på mål av Albion Ademi.

I den 63:e minuten kom kvitteringen när Lahti återerövrade bollen på IFK:s planhalva. Dimitry Imbongo tog sig rakt igenom IFK:s försvar och rullade in 1-1. Det var Imbongo som även gjorde 2-1 när han stötte in ett inlägg från vänsterkanten, sedan FC Lahti återigen stulit bollen på IFK:s planhalva.

På tilläggstid kunde Jasin-Amin Assehnoun kontra in 3-1 i öppet mål, efter att målvakten Oskari Forsman varit uppe på en IFK-hörna i en desperat jakt på en kvittering och en värdefull poäng. IFK är fortsatt på nionde plats i serien. Joel Mattssons HIFK som samtidigt spelade 1-1 hemma mot FC Honka ligger just nu på sjätteplats i tabellen. Dit har IFK i nuläget fem poäng upp.