Publicerad: lördag, 6 februari, 2021 - 16:51Uppdaterad: lördag, 6 februari, 2021 - 20:18
  • Riku Sjöroos hade IFK:s bästa målchans i matchen. Arkivfoto: Malin Lundberg.

IFK föll i första tävlingsmatchen

Fotboll: FC Haka besegrade IFK Mariehamn med 3-0 i lördagens första gruppspelsmatch i Finlands cup.

Tävlingssäsongen 2020 avslutades med en efterlängtad och välbehövlig seger borta mot Haka i den sista ligaomgången. Tävlingssäsongen 2021 började desto tyngre för IFK Mariehamn.

Det stod 3-0 redan efter den första halvleken. Antto Hilska gjorde 1-0 i den 15:e minuten, när han tog en djupledslöpning bakom IFK-försvaret och mötte Samuel Chidis inlägg på volley.

2-0 kom i den 32:a minuten. IFK:s Robin Buwalda touchade Maximus Tainios inlägg från högerkanten med huvudet, men Hussein Mohamed fångade upp bollen i straffområdet och bröstade fram den till skottläge åt sig själv för matchens andra mål.

3-0 kom i den 44:e minuten genom Maximus Tainio som stod mitt i staffområdet och kunde raka in 3-0 efter fint förarbete av Samuel Chidi som tog sig förbi tre IFK-spelare när han bröt sig in i boxen från högerkanten.

Haka var närmast ett till mål när Antto Hilska chippade bollen i insidan av ribban på ett friläge. Inhopparen Riku Sjöroos hade IFK Mariehamns bästa målchans när han gick på eget avslut och tvingade Haka-målvakten Mika Hilander till ett sällsynt ingripande i matchens 72:a minut.