Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 november, 2018 - 10:25

IFK fick böter, förbundet berättar inte varför

IFK Mariehamn har blivit ålagda att betala 700 euro i böter till Finlands bollförbund på grund av bristande säkerhet i den sista matchen mot KuPS som spelades i Mariehamn i slutet av oktober.

Även KuPS har fått böter, 1.000 euro, eftersom det var deras supportrar som orsakade något. Men vad dom orsakade och på vilket sätt IFK brustit i säkerheten vägrar förbundet svara på. Ålands Radio har varit i kontakt med disciplinnämnden som delar ut straffet och även tävlingschef Pekka Soini och ingen av dessa ger någon motivering till varför dom delat ut böter. Det enda beskedet förbundet ger är att dom delat ut böter för bristande säkerhet och vill vi ha en motivering så hänvisas vi till klubben. Den dömande makten ger alltså ingen motivering till varför böter delas ut. Enligt IFK Mariehamn ska en KuPS-supporter haft med sig en fackla in på arenan och tänt på den, vilket är förbjudet. Orsaken blir då att IFK inte genomfört kroppsvisitering på ett sådant sätt som förbundet vill.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »