• Isac Holmström nådde sin bästa placering någonsin i Botniavasan. Foto: Privat
Isac Holmström
Publicerad: söndag, 10 februari, 2019 - 12:41, uppdaterad: söndag, 10 februari, 2019 - 15:22

Holmström tvåa i Botniavasan

Isac Holmström kom på andra plats i Botniavasan över 50 km efter att han förlorade spurtstriden mot Heikki Korpela, han var en ynka sekund efter segraren i mål.

Holmström var med i täten ända från start och fältet hölls ganska samlat fram till halva loppet, då hade tätduon fått upp ett drygt 10 sekunders försprång och det utökades på den andra halvan. Vid 38,5 km ledde dom med knappa 2 minuter och allt pekade på att det skulle bli en spurtstrid och så blev det. Och där visade sig Korpela vara den starkaste. Sluttiden för Holmström blev 2.36,05.
Det här är Isac Holmströms bästa placering i loppet i Vörå, ifjol var han trea och året innan kom han fyra.
I M50 kom Lennart Holmström på tredje plats med tiden 2.45,42, totalt var han på 13:e plats i loppet. Och Patrik Lehtonen var total 37:a med tiden 2.54,18 och han placerade sig 12:a i M50.

Fler Sport

Ketting tvåmålsskytt när IFK vann över Honka

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FC Honka på bortaplan med 3-1 under måndagen. IFK hade bud på fler mål och segern kunde gott ha blivit större.

Holmström 41:a i Levi

När långloppscupen på skidor hade säsongsavslutning med loppet Ylläs-Levi över 70 km kom Isac Holmström på 41:a plats, vilket är den bästa noteringen han gjort i långloppscupen.

Welin vann GP-finalen

Oskar Welin vann årets Grand Prix-serie efter att bland annat ha slagit 300 poäng i en serie i finalen.

Sandholm dubbel ÅM-mästare

När åländska mästerskapen i badminton avgjordes i Godbyhallen idag lördag blev Mikael Sandholm dubbel mästare, han vann både i singel och i dubbel.

Första segern för ÅU

Samuel Fagerholm, tränare Åland United
På det tredje försöket kom den första segern för Åland United i årets Damernas liga när ONS besegrades med 3-2 i Uleåborg.

Chibisov klar för FC Åland

Fotboll: FC Åland har gjort klart med ryske Sergei Chibisov fram till juli, men det finns möjligheter till en förlängning för resten av säsongen.

IFK möter VPS i cupen

Semifinalerna i finländska cupen för herrar lottades ikväll och IFK Mariehamn möter VPS i Vasa.

Tung förlust för IFK i premiären

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
När klockan kom till 89 minuter ledde IFK Mariehamn premiären mot HJK på bortaplan, men när domaren blåste för full tid hade HJK både kvitterat och gjort segermålet.

Fritjof Fagerlund 24:a i Wien marathon

Fritjof Fagerlund slutade på 24:e plats och på första plats i sin åldersklass H45 i Wien martahon under söndagen.