Publicerad: lördag, 28 april, 2018 - 19:32Uppdaterad: måndag, 30 april, 2018 - 09:16
  • Målskyttarna Signy Aarna och Isabella Mattsson. Foto: Malin Lundberg.

Glädje när ÅU slog mästarna

Fotboll. Åland United besegrade fjolårsmästarna FC Honka med 2-1 hemma på WHA på lördagen.
- Det känns fantastiskt, sade målskytten Isabella Mattsson.

Tränaren Samuel Fagerholm berättade att han redan i matchens inledning sade till sina kollegor på bänken att han vore nöjd oavsett hur matchen skulle sluta, eftersom han tyckte att ÅU äntligen nådde upp till den nivå som laget har kapacitet för.

Men det var ändå Honka som satte första målet. 29 minuter in i matchen fick de en frispark ute till höger, ÅU-målvakten Anna Tamminen gick ut för att boxa undan bollen men nådde den inte och istället kunde Emilia Iskanius nicka den över henne in i mål.

I andra halvlek tog ÅU över spelet allt mer och i den 57:e minuten kvitterade Isabella Mattsson framspelad av Sydney Blomqvist. I den 72:e minuten spelade Blomqvist igen fram till ett mål, den gången var det Signy Aarna som stod för avslutet.

Höjdpunkter från matchen kan ni se på Åland Uniteds hemsida, ni hittar videon HÄR.