Publicerad: onsdag, 20 juni, 2018 - 20:39Uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 08:31

Höjdpunkter VPS - IFK Mariehamn. Källa: Ruutu

Fjärde raka förlusten för IFK

IFK Mariehamns kräftgång fortsätter, ikväll blev det förlust med hela 1-4 mot VPS i Vasa. Det här var fjärde raka förlusten och sjunde matchen utan seger för grönvitt.

Efter 15 minuter gjorde Juha Hakola 1-0 för hemmalaget och knappa tio minuter senare ökade Sebastian Strandvall på ledningen. En bit in i den andra halvleken gjorde Douglas Cae det tredje målet och efter knappa timmen skruvade Hakola in en hörna direkt och om inte matchen var avgjord tidigare så var den det då. Reduceringen stod Thomas Mäkinen för med ett snyggt långskott, men då stod klockan redan på 90 minuter och matchen var på övertid.

IFK ligger än så länge kvar på tionde plats i tabellen, men imorgon kan PS Kemi skicka ner dom på kvalplats. Om PS Kemi tar poäng av RoPS så går dom om IFK och då får grönvitt fira midsommar under kvalstrecket.

IFK går en ödesvecka till mötes, på måndag kommer Kemi på besök och på fredag tar tabelljumbon TPS emot i Åbo. Förluster för IFK i dom matcherna så är IFK sist i tabellen.