Publicerad: söndag, 13 november, 2022 - 18:23Uppdaterad: söndag, 13 november, 2022 - 19:27
  • Arkivbild på Cajsa Kronström i FBC Åland. Foto: Johan Ågren.

Fjärde raka för FBC Åland

Damerna i FBC Åland vann med 7-6 (3-3, 2-1, 2-2) över Wåhla BK i innebandys division tre under söndagen.

Första perioden svängde en hel del mellan lagen där båda fick utdelning på sina chanser och gick till pausvila vid ställningen 3-3. Tolv sekunder in i andra perioden gjorde Cajsa Kronström mål för FBC och hon utökade till 5-3 sex minuter senare. Bortalaget reducerade till 5-4 innan domaren blåste av andra perioden. Hemmalaget FBC Åland kopplade på nytt greppet om matchen när man gjorde ett tidigt mål i sista perioden. Wåhla BK reducerade innan Cajsa Kronström fullbordade sitt hattrick till 7-5 med omkring sju minuter kvar att spela. Wåhla BK kämpade och tryckte på och reducerade till 7-6, men FBC Åland höll ut och tog sin fjärde raka seger i serien.

Tolv poäng efter fyra spelade matcher innebär att man leder serien som haltar ordentligt. FBC Uppsala U ligger tvåa med elva poäng efter sju spelade matcher.

Nästa match i serien är på lördag när FBC Åland gästar Tobo/Örbyhus FF.