Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 februari, 2018 - 13:03
  • Jenny Fellman blev 53:a i junior EM i går. Arkivfoto: Ulf Fellman.

Fellman 53:a över 12,5 kilometer

Skidskytte. Jenny Fellman slutade i går på 53:e plats i den första individuella tävlingen hon deltog i under junior-EM i Pokljuka i Slovenien.

Fellman avverkade det 12,5 kilometer långa loppet på tiden 50.13,3. Totalt sköt hon sju bom, en var i första och andra skyttet, sedan två i det tredje och tre bom i sista skjutningen.
Vann gjorde Tamara Steiner från Österrike på 42.10,3 utan en enda bom. 83 damer deltog i tävlingen.

Tidigare i veckan deltog Fellman i Finlands lag som slutade sexa i mixedstafetten. Då skidade Fellman första sträckan och råkade ut för en straffrunda och vid växling låg hon en och en halv minut bakom täten. På andra sträckan tappade Finland ytterligare, men på de två avslutande sträckorna så klättrade Finland i resultatlistan och slutade alltså sexa. Ryssland vann och Finland var knappa sex minuter efter segrarna och upp till bronslaget Polen var avståndet drygt två och en halv minut.

I morgon fortsätter JEM med sprint och på söndag avslutas mästerskapet med en jaktstart.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »