Publicerad: lördag, 3 juli, 2021 - 19:36
  • Det var vattenpaus i båda halvlekarna på grund av värmen. Foto: Owe Sjöblom

FC Åland vände och vann

Trots en man mindre på plan vände FC Åland underläge mot Pallo-Iirot och vann med 3-2 i division 3 i Markusböle.

Gästerna tog ledningen i den åttonde minuten efter slarv i hemmaförsvaret. Men Pallo-Iirot bjöd tillbaka efter en dryg halvtimme när de gjorde ett självmål. Drygt tio minuter in i den andra halvleken tog gästerna ledningen nytt och med 20 minuter kvar fick Rezgar Amani rött kort direkt efter att ha stämplat en motståndare. Då såg det mörkt ut för FC Åland, men tio minuter senare fick laget en hörna som Daniel ”Daja” Sjölund skruvade direkt i mål. Bara tre minuter efter det slogs en långboll över försvaret och Jimmy Sundman kom fri med målvakten och trots hård uppvaktning från en försvarare kunde han avgöra matchen.

FC Åland har nu en förlust och en seger och ligger på åttonde plats i tabellen. Nästa match är inkommande lördag mot TPK i Åbo.