Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 14:19
  • ÅU-målvakten Anna Tamminen är för första gången kallad till A-landslaget. Arkivfoto: Malin Lundberg

Engman och ÅU-spelare i VM-kval

Nyblivna Chelsea-spelaren Adelina Engman och Åland United-spelarna Jenny Danielsson och Anna Tamminen är uttagna i landslagstruppen som ska spela de två avslutande matcherna i kvalet till VM i Frankrike nästa år. Båda matcherna spelas på bortaplan och först i tur står redan klara gruppsegraren Spanien och sen väntar tvåan Österrike.

Finland ligger på tredje plats i gruppen och måste passera Österrike för att ha en chans att komma till play-off. För att Finland ska gå förbi Österrike krävs att dom tar minst en poäng av Spanien och besegrar Österrike, vilket på förhand kan te sig som en omöjlig uppgift med tanke på att Finland förlorade hemmamatcherna mot de här nationerna med 0-2.

För ÅU-målvakten Anna Tamminen är det här första gången som hon kallas in till A-landslaget. Tidigare har hon varit med i alla ungdomslandslag ändå upp till U20.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »