Publicerad: lördag, 8 september, 2018 - 19:25Uppdaterad: lördag, 8 september, 2018 - 19:39
  • ÅU-spelarna klappar om varandra efter segern. Foto: Malin Lundberg.
  • Signy Aarna var en av ÅU:s målskyttar. Foto: Malin Lundberg.
  • ÅU tränade volleyskott i veckan och Emelie Johansson satte just ett sådant i mål. Foto: Malin Lundberg.

ÅU vann chansrik match

Fotboll. Åland United drog det längsta strået och vann lördagens underhållande och chansrika match mot JyPK hemma på Wiklöf Holding Arena.

Tidigare i år har ÅU inte lyckats vinna mot JyPK. Första matchen slutade oavgjort 1-1 och på bortaplan senast blev det brakförlust då JyPK gjorde fyra mål och ÅU inget. Men lördagens hemmamatch som samtidigt var den första i den övre slutspelsserien började på bästa sätt för ÅU. Tre minuter in i matchen gjorde Bri Campos 1-0 då hon sköt en retur efter att Isabella Mattsson träffat stolpen. ÅU hade sedan flera vassa lägen men det dröjde till den 32:a minuten innan Emelie Johansson kunde skjuta in tvåan på volley. 3-0 gjorde Jenny Danielsson i den 51:a minuten och segern kändes nära, men JyPK fortsatte kämpa och reducerade också till 1-3 genom Lavdije Begolli tre minuter senare. I den 68:e minuten gjorde Signy Aarna 4-1, och trots att båda lagen sedan hade flera chanser blev det slutresultatet.

ÅU ligger nu tvåa i tabellen, en poäng efter HJK som möter TPS i morgon söndag.