Publicerad: lördag, 23 juli, 2022 - 20:54
  • Margarida de Sousa har just avlossat ett skott som gick just utanför. Foto: Owe Sjöblom

ÅU vann i återstarten

Åland United vann mot HPS från Helsingfors med 3-1 på hemmaplan i återstarten av Nationella ligan.

Alla målen kom under den sista kvarten av den första halvleken. När en knapp halvtimme var spelad tilldömdes ÅU en straff efter att en HPS-försvarare till synes gjorde en klockren brytning när Dana Leskinen kom in i straffområdet. Domaren visade först på hörna, men ändrade sig sen och dömde straff. I den situationen skadades Dana Leskinen och fick bäras ut på bår för att sen åka till sjukhuset för kontroll. I skrivande stund är det oklart hur allvarlig skadan är. Monica Hagström tog hand om straffen, men HPS-målvakten räddade den. Först på returen var Sanni Ojanen som gav hemmalaget ledningen.

Fyra minuter senare kvitterade HPS, men ÅU tog ledningen igen direkt efter genom Jaqueline Hand och innan halvleken var slut hade Monica Hagström fått revansch på sig själv när hon gjorde 3-1.

I den andra halvleken hände inte speciellt mycket och det kändes som båda lagen väntade på slutsignalen.
Åland United är kvar på fjärde plats, nu med 24 poäng. KuPS leder med 39 poäng, PK-35 Vanda är tvåa med 31 poäng och HJK är trea med 29 poäng. Inkommande helg väntar nästjumbon ONS i Uleåborg.