Publicerad: lördag, 4 september, 2021 - 18:25Uppdaterad: söndag, 5 september, 2021 - 09:05
  • Cassandra Korhonen gjorde 1-1 för Åland United. Foto: Hans Persson-Bru.
  • Catarina Realista gjorde 2-1. Foto: Hans Persson-Bru

ÅU vann med 3-2

Fotboll: Åland United vann med 3-2 mot gästande PK-35 Vanda.

Gästerna tog ledningen i matchens 11:e minut när Anna Vlasoff väggspelade sig fram genom Uniteds straffområde för att sedan servera Wilma Forsblom öppet mål.

Sanni Ojanen var tillbaka i Åland Uniteds startelva och Matilda Nurmi hade fortsatt förtroende mellan stolparna. Men PK-35 tvingades till målvaktsbyte i slutet av den första halvleken, sedan Cassandra Korhonen valt att inte hoppa över målvakten som var först på bollen i en löpduell.

Korohen belönades med ett gult kort och målvakten Velma Oikarinen tilldelades en ispåse till vänster kind. Inhoppande målvakten Sanni Solehmainen hann bara vara inne på planen någon minut innan hon hade släppt in kvitteringen.

En frispark för United lyftes in i offensivt straffområde där måvlakten Solehmainen var först på bollen men där Korhonen fångade upp returen i straffområdet och prickade in 1-1 i matchminut 45+5.

Bara tre minuter in i den andra halvleken kom ledningsmålet för Åland United. Catarina Realista drog till på halvvolley från drygt 20 meter och bollen satt tätt intill målvaktens vänstra stolpe.

2-1 var nära att bli 3-1 när Sarah Troccoli stötte in en målvaktsretur i mål, men hon fick istället en mycket tveksam frispark dömd emot sig i duell med försvarsspelare.

I den 70:e minuten prickade Korhonen ribban med ett tungt avslut. Det var istället Anna Westerlund som fick sätta 3-1 med huvudet i samband med en hörna i den 73:e minuten.

På stopptid reducerade PK-35 genom Oona Sevenius. Men matchen slutade 3-2.

ÅU har tio poäng upp till guldet med tolv poäng kvar att spela om. Upp till silverplatsen är det sex poäng.