Publicerad: lördag, 21 september, 2019 - 21:04Uppdaterad: lördag, 21 september, 2019 - 22:43

ÅU tog klar seger mot KuPS

Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Isabella Mattsson var med i förarbetet till samtliga tre mål i den första halvleken. Men efter att ha gjort fyra av de fem senaste målen för United var det nu dags för andra spelare att kliva fram och avsluta attackerna.

Matchens första mål kom till efter en bollvinst på egen planhalva där Mattsson slog en öppnande passning för Rosa Maria Herreros Ossorio på högerkanten. Ossorio som i sin tur hittade in centralt till Emelie Johansson som avslutade direkt med ett högt avslut över målvakten in i bortre krysset. Matchen var då 21 minuter gammal.

Även det andra målet kom till efter en bollvinst, den här gången högre upp i banan och Mattsson chippade in bollen in i straffområdet där Ossorio var kylig och väntade in studsen för att sedan placera in 2-0.

Det tredje målet föddes efter en inspark från målvakten Anna Tamminen, där Signy Aarna var stark i två dueller och fick fram bollen längs vänsterkanten till Mattsson som själv gick på avslut. Returen från målvakten fångades upp av Erin Yenney som kunde placera in 3-0.

Knappa halvtimmen av den andra halvleken var spelad när ÅU ökade på till 4-0. Ossorio gjorde sitt andra mål för kvällen, assisterad av Erin Yenney.

ÅU ligger en poäng före TiPS i kampen om bronset. Guldet är i praktiken redan HJK:s. Honkas försprång till silvermedaljen kan inte ÅU heller göra något åt, varken praktiskt eller teoretiskt. ÅU har nu bronsmedaljen i egna händer med tre matcher kvar av säsongen.