• Arkivfoto: Viktor Enberg.
Tränare Samuel Fagerholm om matchen.
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: lördag, 21 september, 2019 - 21:04, uppdaterad: lördag, 21 september, 2019 - 22:43

ÅU tog klar seger mot KuPS

Fotboll: Åland United stod för en klar seger i lördagens bortamatch mot KuPS. ÅU vann med 4-0 och gick där med upp på bronsplats i damernas liga med tre omgångar kvar att spela.

Isabella Mattsson var med i förarbetet till samtliga tre mål i den första halvleken. Men efter att ha gjort fyra av de fem senaste målen för United var det nu dags för andra spelare att kliva fram och avsluta attackerna.

Matchens första mål kom till efter en bollvinst på egen planhalva där Mattsson slog en öppnande passning för Rosa Maria Herreros Ossorio på högerkanten. Ossorio som i sin tur hittade in centralt till Emelie Johansson som avslutade direkt med ett högt avslut över målvakten in i bortre krysset. Matchen var då 21 minuter gammal.

Även det andra målet kom till efter en bollvinst, den här gången högre upp i banan och Mattsson chippade in bollen in i straffområdet där Ossorio var kylig och väntade in studsen för att sedan placera in 2-0.

Det tredje målet föddes efter en inspark från målvakten Anna Tamminen, där Signy Aarna var stark i två dueller och fick fram bollen längs vänsterkanten till Mattsson som själv gick på avslut. Returen från målvakten fångades upp av Erin Yenney som kunde placera in 3-0.

Knappa halvtimmen av den andra halvleken var spelad när ÅU ökade på till 4-0. Ossorio gjorde sitt andra mål för kvällen, assisterad av Erin Yenney.

ÅU ligger en poäng före TiPS i kampen om bronset. Guldet är i praktiken redan HJK:s. Honkas försprång till silvermedaljen kan inte ÅU heller göra något åt, varken praktiskt eller teoretiskt. ÅU har nu bronsmedaljen i egna händer med tre matcher kvar av säsongen.

Fler Sport

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.