Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 februari, 2018 - 08:56Uppdaterad: fredag, 2 februari, 2018 - 11:24
  • ÅU möter IK Uppsala i Eckeröhallen på lördag. ARkivfoto: Malin Lundberg

ÅU möter Uppsala

I morgon lördag möter Åland United elitettanlaget IK Uppsala fotboll sin första träningsmatch för säsongen.

Klockan 15.15 är det avspark i Eckeröhallen och ÅU:s tränare Samuel Fagerholm säger i ett pressmeddelande att alla spelare och ledare är förväntansfulla inför matchen.
- Det ska bli intressant att se vad för bitar som redan sitter på plats och de många saker som fortfarande behöver förbättras, säger han.

Flera spelare står över träningsmatchen. Sofia Lindström går på kryckor och kommer inte att kunna spela alls under försäsongen, Bri Campos har drabbats av en sträckning, Sara Nordin och Jenny Danielsson har problem med sina baklår och systrarna Viktorsson har inte varit friska och kunnat träna ordentligt. Mikaela Frondelius skadade vristen förra veckan men ska ändå finnas med i truppen. Nyaste tillskottet Tiia Hirvonen är inte aktuell för spel ännu, så ÅU har kallat in Maja Lindqvist, Anna Mattsson och Agnes Gordon från resurstruppen i IFK Mariehamn.

Två comebacker bjuds det på av Maryette Karring och Rebecca Björkvall. Björkvall kommer vara lagkapten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »