• Signy Aarna ser fram emot att möta sitt gamla lag. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:56, uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 13:46

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.

- Det känns lite konstigt, men på ett bra sätt, att åka tillbaka till Savon Sanomat Arena och spela mot Pallokissat. Jag är säker på att min puls kommer att stiga ordentligt då vi anländer till Kuopiom säger Aarna i ett pressmeddelande.

Åland United och Pallokissat har redan mötts en gång i årets liga, i premiären i Eckeröhallen och då vann ÅU med 4-1. Pallokissat har sedan dess förlorat ytterligare tre matcher, vunnit en och spelat tre oavgjorda. Laget ligger åtta i tabellen medan ÅU är fyra.

I Åland United saknas fortfarande Sofia Lindström och Mikaela Frondelius, övriga spelare är i skick. Tränaren Samuel Fagerholm säger till Ålands Radio att man fick till försvarsspelet bra i den senaste matchen då man mötte PK-35, och nu skulle han vilja se förbättringar i anfallsspelet.

- Vi har inte riktigt nått den nivå vi kan ligga på så det vara roligt om vi når den nu, att vi blir lite mer vågade i vårt spel, säger han.

Fler Sport

Börman snabbaste ålänning i Ultravasan

Klockan 05.00 på lördag morgon gick starten för Ultravasan, 90 km löpning mellan Sälen och Mora i Vasaloppets spår. Snabbaste ålänning var Victor Börman som sprang i mål efter drygt åtta timmar.

Norbiato tog KM-titel på grus

Lyssna på intervjun med Henrique och Lucas efter finalen.
Tennis: I helgen avgjordes klubbmästerskapen i Mariehamn Lawn Tennis Klubb på grus vid Bollhalla. Henrique Norbiato drog det längsta strået i en jämn och välspelad herrsingelfinal.

Tung förlust för FC Åland

Fotboll: FC Åland missade chansen att knappa in på serieledarna Pallo-Iirot i herrarnas division 3. Lördagens match i Rangsby slutade med förlust 1-2.

ÅU - PK-35 slutade 0-0

Huvudtränare Samuel Fagerholm om matchen.
Fotboll: Lördagens match mellan Åland United och PK-35 slutade 0-0. 265 personer i publiken följde toppmötet i Damernas liga på WHA.

Jimmy Eklund tog över ledningen i ÅM

Motorsport: Lördagens ÅM-deltävling i folkrace blev en lång uppvisning med snöpligt slut för åländske Jimmy Eklund. Efter fyra heatsegrar så hade han sopat banan med alla motståndare.

Ny ÅM-titel för Victor Erikslund

Skytte: Under torsdagsvkällen tog Victor Erikslund ÅM-guld i snabbpistol. Jan Malmberg sköt kvällens bästa resultat och tog titeln i A50

Janlöv vinnare av ÅM

Orientering: Matti Janlöv, IFK var överlägsen segrare i H21-klassen när ÅM i långdistans avgjordes under torsdagskvällen.

MLK:s herrar blev tvåa i div 2

Klubbchef Peter Forsström
MLK:s herrar avslutade utesäsongens seriespel i tennisens division 2 med att besegra GT 3 med 3-1 i matcher på tisdagskvällen på grusbanorna vid Bollhalla.

Fagerström tog fem EM-medaljer

Rune Fagerström i Åland idag-studion
Rune Fagerström tog hela fem medaljer när EM i bänkskytte hölls i Lochteå i Österbotten under förra veckan med avslutning i lördags.