• Signy Aarna ser fram emot att möta sitt gamla lag. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:56, uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 13:46

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.

- Det känns lite konstigt, men på ett bra sätt, att åka tillbaka till Savon Sanomat Arena och spela mot Pallokissat. Jag är säker på att min puls kommer att stiga ordentligt då vi anländer till Kuopiom säger Aarna i ett pressmeddelande.

Åland United och Pallokissat har redan mötts en gång i årets liga, i premiären i Eckeröhallen och då vann ÅU med 4-1. Pallokissat har sedan dess förlorat ytterligare tre matcher, vunnit en och spelat tre oavgjorda. Laget ligger åtta i tabellen medan ÅU är fyra.

I Åland United saknas fortfarande Sofia Lindström och Mikaela Frondelius, övriga spelare är i skick. Tränaren Samuel Fagerholm säger till Ålands Radio att man fick till försvarsspelet bra i den senaste matchen då man mötte PK-35, och nu skulle han vilja se förbättringar i anfallsspelet.

- Vi har inte riktigt nått den nivå vi kan ligga på så det vara roligt om vi når den nu, att vi blir lite mer vågade i vårt spel, säger han.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.