• Signy Aarna ser fram emot att möta sitt gamla lag. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:56, uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 13:46

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.

- Det känns lite konstigt, men på ett bra sätt, att åka tillbaka till Savon Sanomat Arena och spela mot Pallokissat. Jag är säker på att min puls kommer att stiga ordentligt då vi anländer till Kuopiom säger Aarna i ett pressmeddelande.

Åland United och Pallokissat har redan mötts en gång i årets liga, i premiären i Eckeröhallen och då vann ÅU med 4-1. Pallokissat har sedan dess förlorat ytterligare tre matcher, vunnit en och spelat tre oavgjorda. Laget ligger åtta i tabellen medan ÅU är fyra.

I Åland United saknas fortfarande Sofia Lindström och Mikaela Frondelius, övriga spelare är i skick. Tränaren Samuel Fagerholm säger till Ålands Radio att man fick till försvarsspelet bra i den senaste matchen då man mötte PK-35, och nu skulle han vilja se förbättringar i anfallsspelet.

- Vi har inte riktigt nått den nivå vi kan ligga på så det vara roligt om vi når den nu, att vi blir lite mer vågade i vårt spel, säger han.

Fler Sport

Karlsson uttagen i B-landslaget

13-åriga Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorernas B-landslag i gymanstik.

Fjärde raka förlusten för IFK

Owe Sjöblom följde IFKs match mot VPS
IFK Mariehamns kräftgång fortsätter, ikväll blev det förlust med hela 1-4 mot VPS i Vasa. Det här var fjärde raka förlusten och sjunde matchen utan seger för grönvitt.

Thölix vann i Huddinge

Friidrott. Emil Thölix vann 200 meter i Huddingespelen som arrangerades i helgen.

ÅSS och MSF bland de bästa i seglingen

Daniel Mattsson intervjuas av Lukas Jacobson
Åländska Segelsällskapet (ÅSS) och Mariehamns Seglarförening (MSF) blev båda besegrade på hemmaplan. Det var Wasa Segelförening som vann Finska Seglingsligans första deltävling.

Åland United tog hem tredje raka segern

Isabella Mattsson intervjuas av Lukas Jacobson
Åland United tog sin tredje raka seger på söndag då TiPS gästade WHA.

Ålänning nära Pohjolankiekko GP final

Lennart Blomqvist var nära finalen i Pohjolankiekko Grand Prix i skytte.

Åländsk trio segrade herrklassen i skeet

I helgen var det Alandia Grand Prix skeet på Åland. Ålands Sportskytteförening höll i tävlingarna som var i Bredmo. Finalerna var på söndag och i herrarnas A-klass var det tre ålänningar på toppen

Alandia Cup i gång

På lördagen var det invigning för den 41:a upplagan av Alandia Cup.

Elva Ålänningar på Huddingespelen

Under helgen har Huddingespelen pågått i Stockholm. Elva Åländska friidrottare har deltagit, däribland Eric Sjölund, Linn Gustafsson och Sofia Södergårdh.