Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:56Uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 13:46
  • Signy Aarna ser fram emot att möta sitt gamla lag. Arkivfoto.

ÅU gästar Pallokissat

Fotboll. I helgen reser Åland United till Kuopio för att möta Pallokissat. ÅU:s anfallare Signy Aarna har spelat många säsonger i Pallokissat och ser fram emot matchen.

- Det känns lite konstigt, men på ett bra sätt, att åka tillbaka till Savon Sanomat Arena och spela mot Pallokissat. Jag är säker på att min puls kommer att stiga ordentligt då vi anländer till Kuopiom säger Aarna i ett pressmeddelande.

Åland United och Pallokissat har redan mötts en gång i årets liga, i premiären i Eckeröhallen och då vann ÅU med 4-1. Pallokissat har sedan dess förlorat ytterligare tre matcher, vunnit en och spelat tre oavgjorda. Laget ligger åtta i tabellen medan ÅU är fyra.

I Åland United saknas fortfarande Sofia Lindström och Mikaela Frondelius, övriga spelare är i skick. Tränaren Samuel Fagerholm säger till Ålands Radio att man fick till försvarsspelet bra i den senaste matchen då man mötte PK-35, och nu skulle han vilja se förbättringar i anfallsspelet.

- Vi har inte riktigt nått den nivå vi kan ligga på så det vara roligt om vi når den nu, att vi blir lite mer vågade i vårt spel, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »