Publicerad: lördag, 14 april, 2018 - 17:07Uppdaterad: lördag, 14 april, 2018 - 19:32
  • Isabella Mattsson har nu gjort fyra mål den här säsongen. Arkivfoto

ÅU förlorade i Helsingfors

Åland United förlorade lördagen bortamatch mot HJK med 1-2 i Damernas liga och samtliga mål föll inom 10 minuter i den första halvleken.

I den 32:a minuten tog HJK ledningen genom Hanna Ruohomaa och några minuter senare ökade Vilma Hakala på till 2-0. Men bara tre minuter senare, i den 42:a minuten, fick ÅU en straff som Isabella Mattsson förvaltade på bästa sätt.

I den andra halvleken kom ÅU ut mer taggade och var betydligt närmare HJK i presspelet och hade flyttat upp positionerna. Jakten på kvittering pågick hela halvleken och närmast var Mattsson med ett stolpskott. Men tyvärr lyckades inte ÅU hitta rätt och hemmalaget kunde ta hand om de tre poängen.

Efter tre omgångar har ÅU sex poäng och ligger trea, även HJK, PK-35 och Honka har sex poäng, men då har de två sistnämnda en match mindre spelad. Inkommande lördag spelar ÅU hemma mot ONS.