Publicerad: lördag, 22 april, 2023 - 19:20Uppdaterad: söndag, 23 april, 2023 - 17:54
  • ÅU förlorade hemmapremiären inför 230 personer. Foto: Owe Sjöblom

ÅU föll på övertid

Åland United förlorade hemmapremiären i Nationella ligan på värsta tänkbara sätt, HJK gjorde segermålet i den sjunde övertidsminuten och vann med 2-1.

Efter förlusten i premiären mot HPS borta siktade ÅU på att studsa tillbaka och öppna poängkontot, men så blev det inte.

I den första halvleken var det rätt så jämnt ute på planen, men ÅU kändes lite vassare framåt. Efter en knapp halvtimme fick ÅU utdelning när Jaqueline Hand kunde göra 1-0, en ställning som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken hade HJK bestämt sig för att få till en kvittering. Gästerna hade stort bollinnehav och efter en hörna en kvart in i halvleken gjorde Mimmi Nurmela 1-1.

Efter kvitteringen kom ÅU tillbaka och tog mer initiativ och skapade även en del chanser. Bland annat Olivia Ulenius och Tilda Råtts hade bra lägen att ge ÅU ledningen.

Men istället var det HJK som gjorde segermålet efter en rörig situation framför ÅU-målet. Bollen studsade fram och tillbaka och ÅU-spelarna tyckte att målvakten Jessica Kiviaho blev överkörd och i röran kunde Ria Karjalainen peta dit bollen.

På bänken gick tränaren Steve Beeks het ett flertal gånger och fick två varningar, vilket betydde att han fick se avslutningen av matchen på läktaren.

Om en vecka är det dags för nästa match och då väntar ONS i Uleåborg.