Publicerad: lördag, 7 maj, 2022 - 19:47Uppdaterad: lördag, 7 maj, 2022 - 19:50

ÅU besegrade PK-35

Fotbollsdamerna i Åland United vann med 2-0 över PK-35 hemma på WHA under lördagen.

Åland United började matchen starkast och hade ett bra presspel som gjorde att de tidigt lyckades erövra bollen på offensiv planhalva, men utan att skapa någon ordentlig farlighet. Strax innan halvlek snodde Elisa Ikonen i PK-35 åt sig bollen och blev fälld precis innan målområdet av Monica Hagström. Hagström blev så pass svårt skadad i duellen att hon blev tvungen att bli utburen på bår. Fysioterapeut Anton Koli sa efter matchen att det rörde sig om en rejäl stukning av foten. Båda lagen går mållösa in i pausvilan.

Andra halvlek inledes på samma sätt som första där det var svårt för ÅU att få till den sista farligheten. Men precis när klockan slog 60:00 damp en frispark ner vid fötterna på Anna Westerlund som snabbt drog iväg ett skott på halvvolley som letade sig in i nätmaskorna. Fyra minuter senare utökade hemmalaget när Jacqui Hand snappade upp en felpassning. Hon fintade förbi den glidtacklande försvararen och tog sig in i straffområdet där hon drämde in 2-0 i en lucka som målvakten lämnade vid främre stolpen. Åland United fortsatte att trycka på efter det men utan att bli huvudlösa. De behöll ledning tryggt och säkert hela vägen till att domaren blåste av matchen.

Segern innebär tre poäng och Åland United klättrade förbi PK-35 upp till en fjärdeplats på tio poäng efter sex spelade matcher. Åtta poäng bakom serieledarna KuPS som har vunnit sex raka. ÅU möter tabellsexan Ilves nästa lördag på bortaplan.