Publicerad: måndag, 12 juli, 2021 - 20:31Uppdaterad: måndag, 12 juli, 2021 - 21:56
  • IFK kunde äntligen räkna in tre poäng på kontot igen. Arkivbild.

Äntligen seger för IFK

IFK Mariehamn kunde äntligen räkna in tre poäng igen i fotbollsligan när laget vann med 3-1 (1-0) mot KTP på bortaplan.
Segern var IFK:s första på två månader.

Matchens inledning var jämn där hemmalaget hade det mesta av bollinnehavet. IFK stod lågt och gick för kontringar och det var via en sådan som IFK skapade en högerhörna i den 20:e minuten.

Eero Tamminen slog hörnan och Robin Buwalda kunde nicka in bollen och äntligen spräcka IFK:s målnolla som sträckte sig över åtta matcher.

Målet gav IFK energi och kort efter ledningsmålet sköt Olawale Tehe i kryssribban efter fint samspel med Yanga Baliso. En ledning som stod sig till paus.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av andra halvlek och satte press på IFK. Inbytte Antti Mäkijärvi testade med två skott varav det ena gick via en IFK-spelare och tog en otäck bollbana över Oskari Forsman men bollen gick över ribban.

Hemmapressen fortsatte och Thomas Agyiri skruvade välförtjänt in en frispark i krysset i den 60:e minuten.

IFK svarade nästan omgående efter kvitteringsmålet. Efter fint samspel mellan Olawale Tehe och Yanga Baliso kunde Baliso servera Vahid Hambo som enkelt kunde göra sitt första ligamål i IFK-tröjan.

Med dryga tio minuter kvar hade IFK läge att punktera matchen när Olawale Tehe sprang sig fri men förre IFK-målvakten Anton Lepola kunde rädda.

På stopptid satte IFK spiken i kistan när Olawale Tehe serverade Kennedy Igboananike som hade ett helt öppet mål att rulla bollen i. Även för Igboananike var det första ligamålet i IFK-tröjan.

IFK klättrade i och med segern upp en placering till nionde plats. På fredag väntar FC Lahti på bortaplan.