Publicerad: lördag, 3 februari, 2018 - 13:31Uppdaterad: lördag, 3 februari, 2018 - 14:24
  • Lennart Holmström på startlinjen. Foto: Malin Lundberg.
  • Cecilia Sundström var enda damen som deltog i ÅM. Foto: Malin Lundberg.
  • Åtta juniorer var med i ÅM. Här gör de sig redo för start och främst står Linus Söderström. Foto: Malin Lundberg.
  • Patrik Lehtonen blev tvåa i herrklassen. Foto: Malin Lundberg.
  • Matti Janlöv, Henrik Söderström och Mattias Nordlund. Foto: Malin Lundberg.

ÅM i skidor avgjordes

Skidning. Jomala IK:s Lennart Holmström och Cecilia Sundström är åländska mästare i klassisk stil. Tävlingen avgjordes vid Ålands skid- och skidskyttecentrum på lördagsförmiddagen.

Elva åkare startade i herrklassen som gick över 15 kilometer. Holmströms slutresultat blev 42 minuter blankt, tvåan Patrik Lehtonen hade 42,59 minuter och trean Jerry Danielsson 45,27 minuter.

Cecilia Sundström var enda damen som deltog i tävlingen. Hon ställde upp i D50-klassen där loppet var fem kilometer, och hennes slutresultat var 17,20 minuter.

Även i H50- och H60 skidade deltagarna fem kilometer och i H50 vann Stefan Mattsson på 16,12 före Markus Lindholm på 16,35. I H60 vann Lars Janlöv på 14,49 före Torvald Eriksson på 16,41.

Utöver seniorerna deltog också åtta juniorer i årets ÅM.

I morgon hålls ÅM i stafett, starten går klockan 11.00.